Recepty doma | DWN.cz | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Email šablony |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Zvěřina > Divočina Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:

email16.png Rychlý vzkaz do redakce
Zašlete nám rychlý vzkaz:

nebo ICQ 389 502 863 Indikátor stavu ICQ

email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme
Rybar - profi záznamník
Software for you...
FormOffice - data, tisk, přehledy
Recepty doma - zdarma
Pletení pro radost
HomePack3000 - PC doma
VeseleHry.cz
Pletené oděvy
Formix SE - tisk formulářů
Hromadná pošta
FitLinie - zhubnou, zesílit



recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Madarský kotlíkový guláš

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 17458x / 28x
Přidáno/změněno: 1.2.2010
Kategorie: - Maso - Zvěřina - Divočina
- Maso - Hovězí maso
- Tepelně úpravená jídla - Guláše
- Zelenina - Plodová - Paprika
- Zelenina - Plodová - Rajčata

Inredience:

kančí maso
hovězí maso
cibule
čerstvá zelená paprika
rajčata
česnek
pálivá maďarská paprika
sladká maďarská paprika
sádlo
sůl
kmín
pepř mletý
hovězí kosti
brambory a voda



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

doba přípravy 4-5hodin
Do kotlíku vložíme 500gr. sádla a lehce zpěníme, oheň nutno udržovat mírný za to se stálým výhřevem, přidáme balíček kmínu a asi 5 minut necháme kmín v sádle pěnit, dále přidáme asi 1 kg čerstvých zelených paprik nakrájených na kostičky, dalších 10 minut necháme pěnit.Přidáme 2 kg. cibule a intenzivně mícháme až nám cibule zeskovatí. Dále přidáme asi 2kg čerstvých rajčat, čím zralejší tím lepší. Prozatím žádná voda-důležité!!! Teď příjde na řadu koření, přidáme sůl, pepř mletý, opět necháme asi 5 minut pěnit. Zelenina pustí dostatek šťávy. Nyní vsypeme 2 sáčky červené maďarské papriky sladké, důkladně mícháme asi 1 minutu a trochou vody podlejeme. Až směs dosáhne opět varu vsypeme i pálivou papriku dle chuťi, a opět asi 1 minutu důkladně mísíme celou směs. Opět podlejeme vodou. Skutečně postačí asi 2dcl. Nakrájíme na velké kusy 1 kg. masa z divočáka velikost asi jako velký pinpongový míček, a vložíme do kotlíku. Nyní budeme stále míchat a dohlížet na správnost ohně. Maso změkne-ale ne zcela asi po 1 hodině, nyní přidáme 2 kg. na stejně velké kousky maso hovězí (kližka je nejlepší) a dále celý obsah kotlíku lehce ode dna promísíme a vložíme 3-4 hovězí kosti(ty se před koncem přípravy vyndají). A asi za 15 minut přidáme oloupané a důkladně omyté brambory menší velikosti. Nepřekrajujeme, ale celé vložíme do středu kotlíku. Nyní celou směs pouze hlídáme občas lehce promísíme. Nespěchejte, a s ohněm si pečlivě pohrejte. Je to důležitý živel který ovlivňuje celý váš výsledek. Až je maso měkké(ne zcela) přidejte další brambory které již překrojte dle velikosti na menší díly. Jakmile změknou i brambory je váš guláš HOTOV!

Několik rad :
Používejte skutečně čerstvé suroviny!
Nespěchejte, doba přípravy je asi 4-5 hodin, dle zručnosti!
Na ohni palte jen kvalitní dřevo, netopte shnilým a nemocným dřevem, nepalte v ohništi žádné plasty!
Pozvěte kamarády a kamarádky, udělejte si dostatek času a hlídejte hlavního kuchaře ať se neopije !!!
Guláš v kotlíku je krásný proces a zážitek, vychutnejte si ho. Budete v zimě vzpomínat!
Guláš má mít hustou konzistenci, velmi hustou! Za celou dobu přípravy do něj nalejete pouze 1,5l vody. Vše tedy souvisí s intezitou ohně, a s vaší šikovností.

A nyní pokud jste hned na začátku přípravy narazily soudek piva, přeji dobrou chuť s čerstvým voňavým chlebem !!!

Pozn. Guláš jsem se naučil v Maďarsku. Doma již několikátou sezonu opakujeme s přáteli tento dýchánek, vždy na jaře a pak na podzim.


Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



diskuse Uživatelská diskuse k receptu Madarský kotlíkový guláš:

(1 příspěvků) 1

hodnocení
hodnocení
dost dobrý
Napsal: lojza ze mlejna dne 16.3.2011 23:10:05


Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Madarský kotlíkový guláš:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Top recepty RSS - Nejsledovanější recepty
Divočina
Madarský kotlíkový guláš
Steak z divočáka
Zajic na černo
Srnčí směs s kyselým zelím
Divočina
Krokety ze zvěřiny
Bažant dušený na víně
Loučovická mufloní směs na žampionech
Divoká husa na lesnický způsob

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Divočina
Divoká husa na lesnický způsob 07.01.
Loučovická mufloní směs na žampionech 13.11.
Divočina 15.05.
Steak z divočáka 01.03.
Madarský kotlíkový guláš 01.02.
Bažant dušený na víně 14.08.
Srnčí směs s kyselým zelím 12.08.
Krokety ze zvěřiny 08.08.
Zajic na černo 09.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:


reklama
Copyright © 2017. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.5577s norob)