jehněčí nebo kůzlečí maso
bobkový list - 4 lístky
sůl
stroužek česneku
mletý černý pepř
cibule - 2 ks
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3cm kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek také oloupeme a prolisujeme.
Marinádu připravíme z oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, česnek a bobkový list. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní.
Naložené maso poté střídavě s kolečky marinované cibule napichujeme na kovové jehly, případně na špejle a grilujeme ze šech stran na grilu nebo na roštu nad ohništěm. Během grilování ještě lehce potíráme marinádou.
Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, kečupem a pečivem.
Skalní odpůrci skopového mohou toto maso nahradit vepřovým či drůbežím.