jehněčí část - hřebínek
čerstě drcený pepř
hrubá mořská sůl
třený česnek
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
lžička medu
červené portské víno
25g másla(pravé máslo ne margarín atd)
slanina
šalotka a menší brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omyté a osušené jehněčí potřeme kořením a bylinkami a zprudka opečeme na polovičce másla s kapkou olivového oleje.Stačí 3 minutky po každé straně.Vyjmeme a dáme na 8 až 10 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.Do zbylého výpeku kápneme portské víno a med a necháme zredukovat a přidáme máslo které zahustí omáčku do hladka.Uvařené brambory rozšťoucháme společně s opečenou slaninou a šalotkou a vytvarujeme pomocí tvořítka do libovolné formy.Jehněčí naporcujeme a omáčku přidáme okolo brambor a masa.Dozdobíme rukolou s citrónovým olejem.