500 g hladké mouky
špetka cukru
25 g droždí
12 lžic olivového oleje
sůl,pepř
750 g rajčat
1 lžička tymiánu
200 g žampionů
200 g šunky nakrájené na nudličky
200 g artyčokových srdíček v konzervě
8 zelených feferonek
200 g mozzarelly
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mouku prosijeme do mísy. Přilijeme 125 ml vlažné vody, přidáme sůl, rozdrobené droždí a mouku. Přikryjeme a asi 15 minut necháme na teplém místě kynout. Přilijeme 6 lžic olivového oleje, znovu prohněteme a dalších 60 minut necháme kynout. Rajčata oloupeme, odstraníme jádra a poté je nakrájíme na kostičky. Povaříme se 2 lžícemi olivového oleje. Ochutíme solí a pepřem a tymiánem. Formu na pizzu vymažeme olejem. Těsto dobře prohněteme, vyválíme a vložíme do forem. Troubu předehřejeme na 250°C. Rajčata rozdělíme na těsto. Přidáme žampiony, šunku, artyčoky a feferonky. Posypeme kostičkami sýra, pokapeme olejem a 15 minut pečeme.