těsto:
6 dcl teplé vody (mléka)
1 prášek do pečiva
1 kostička droždí
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky vegety
50 - 60 dkg polohrubé mouky (můžeme různě namíchat všechny druhy)
může a nemusí 1 vajíčko
náplň:
20dkg strouhaného sýra
1 konzerva krájených žampionů
1 lahev sterilizované kapie
1 krabička rybích prstů (jako variaci můžeme použít i surimi tyčinky)
8 lžic kečupu a 1 lžíci švestkové omáčky
oregano
provensálskou směs a česnekové grilovací koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těsto dobře vypracujeme a necháme kynout asi 30minut. Vykynuté rozdělíme na 2 části, mírně vyválíme a rozložíme na vymazané plechy. Potřeme kečupem ochuceným švestkovou omáčkou a posypeme oreganem a provensálskou směsí. Navrstvíme žampiony, kapii a na plátky nakrájené prsty či surimi tyčinky. Vydatně pokapeme šťávou ze žampionů a kapie, posypeme strouhaným sýrem a ochutíme česnekovým grilovacím kořením. Na 10-15 minut vložíme do trouby péct na 200°C případně ještě cca 5 minut grilovat.
Je to rychlé, šťavnaté, chutné, levné a variabilní jídlo. Vhodné jako oběd pro početnější rodinu, či jako pohoštění pro hosty na oslavě a pod...