Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Všechny potřeby, uvedené v nakládací směsce, spolu dobře promícháme. Touto směsí protáhneme roštěnky a necháme je v ní ležet (použijeme užší misku) na sobě (aby byly řádně ze všech stran namočené). Přikryjeme alobalem a necháme 1-2 dny dole v ledničce uležet. Klademe na rozpálený tuk, smažíme na jedné straně zhruba 5-6 minut, po jejich otočení přilijeme vše, co nám zbylo v misce po naložených roštěnkách. Roštěnky klademe na talíře a dáme na ně lžicí vyňatou usmaženou směsku. Můžeme klást i tzv. volské oko s kouskem šunky, případné obložit různými druhy zeleniny.
Příloha - různě upravené brambory (možná je i bramborová kaše), zeleninový salát (vhodný je salát z rajčat s na kostičky nakrájenou syrovou cibulí).