| Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Rybář | EET Účtenky | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nakládané roštěnky v pikantním nálevu


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.11.2009

Ingredience:

800-1000 g roštěnek (hovězích plátků)
sůl
pepř
olej na smažení

Nakládací směska:
3 lžíce oleje
3 lžíce solamylu
3 syrová vejce
1 lžička soli
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky pepře
1/2-3/4 lžičky kari

Popis:

Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Všechny potřeby, uvedené v nakládací směsce, spolu dobře promícháme. Touto směsí protáhneme roštěnky a necháme je v ní ležet (použijeme užší misku) na sobě (aby byly řádně ze všech stran namočené). Přikryjeme alobalem a necháme 1-2 dny dole v ledničce uležet. Klademe na rozpálený tuk, smažíme na jedné straně zhruba 5-6 minut, po jejich otočení přili­jeme vše, co nám zbylo v misce po naložených roštěnkách. Roštěnky klademe na talíře a dáme na ně lžicí vyňatou usmaženou směsku. Můžeme klást i tzv. volské oko s kouskem šunky, případné obložit různými druhy zeleniny.

Příloha - různě upravené brambory (možná je i bramborová kaše), zeleninový salát (vhodný je salát z rajčat s na kostičky nakrájenou syrovou cibulí).


Jít na recept Nakládané roštěnky v pikantním nálevu >>