asi 4 nastrouhané vařené brambory
nebo zbylá bramborová kaše
2 žloutky
trochu soli
kvásek z droždí
asi 10 dkg sádla (Hery, nebo trochu oleje)
asi 10 dkg cukr krupice
vlažné mléko a polohrubá mouka podle potřeby
aby se daly vytvořit "bochánky" velikosti dlaně - nahoru na upečené mák
cukr
sádlo(Hera, máslo)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze zbylých brambor a všech ostatních přísad vymíchám
kynuté těsto.Omlouvám se ale všechny přísady dávám přiměřeně tak, aby se daly po vykynutí těsta na vymaštěný plech velkou lžící nanést koule-"bochánky". S jejich tvarem si nedělám problém, do nějaké podoby to na plechu nechám ještě chvíli kynout.Upečené-ještě teplé rozpůlím a každou půlku buchty posypu vydatně mákem s cukrem a pomastím.Také se může pod mák ještě namazat povidly.Většinou nestačím buchty sypat-okamžitě mizí. Přeji dobrou chuť.