0,8 kg vepřového ramínka nebo libovějšího bůčku
1 kg kysaného zelí
0,25 kg cibule
3 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
2 zelené papriky
3 rajčata nebo rajský protlak
sůl
směs koření chilli con carne
1,5 dl červeného vína
ostrý kečup na dochucení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na kostky opečeme v kastrolu na lžíci olivového oleje. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek. Promícháme a opékáme společně do zavadnutí cibule. Okořeníme, osolíme dle chuti a podlijeme červeným vínem. Chvíli dusíme pod poklicí při nižší teplotě. Přidáme zelí, podlijeme a dusíme 40 minut. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajčata nebo rajský protlak, promícháme a dusíme pod poklicí za občasného promíchání dalších 30 minut. Na závěr dochutíme ostrým kečupem.
Podáváme s čerstvou bagetou nebo s chlebem.