1 kg polohrubé mouky
1 litr mléka
42 g droždí
2 hrsti ovesných vloček
1 lžíce cukru krupice
1 lžička soli
ztužený tuk nebo olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí.Do mísy dáme mouku, ovesné vločky, sůl, vlijeme mléko s vyběhlými kvasnicemi a vyhněteme těsto. Pak necháme cca 1 hodinu v teple kynout. Pak lžící tvoříme z těsta bochánky na pomoučený vál a poprášíme je moukou. Necháme cca 15 minut ještě kynout. Pak bochánky rukou tvarujeme do kulatých placek asi 1cm tlustých a na pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova usmažíme. Vyjmeme z pánve a necháme okapat z tuku. Beleše pak potřeme rozetřeným česnekem se solí a tatarskou omáčkou.Můžeme konzumovat jak se sladkými tak slanými vložkami a to i po studenu.