
|
Recept na Žemlovka jablková
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Žemli nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme mírně osolenou směsí vajec rozšlehaných s mlékem.
Opláchnutá jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky.
Vhodný pekáč vymastíme jednou třetinou dávky tuku,na dno rozložíme třetinu navlhčených žemlí,na žemle navrstvíme polovinu dávky nakrájených jablek,posypeme je přebranými,opláchnutými a spařenými rozinkami a polovinu krupicového cukru promícháme se skořicí. Na ochucená jablka narovnáme další třetinu žemlí a na žemle zbylou polovinu jablek s cukrem,skořicí a rozinkami. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí.
Žemlovku pokapeme zbylou dávkou rozpuštěného tuku a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova.
Při expedici krájíme žemlovku obvyklým způsobem a sypeme směsí moučkového a vanilínového cukru.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Žemlovka jablková, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zemlovka-jablkova">Recept: Žemlovka jablková</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Žemlovka jablková:

|