| Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Rybář | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žemlovka jablková


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2015

Ingredience:

žemle nebo veka (528g)
vejce 4
5 ks (79g)
mléko (396g)
sůl
jablka (660g)
rozinky (26g)
cukr krupice (79g)
skořice mletá (0,132g)
tuk (132g)
cukr moučka (66g)
vanilínový cukr

Popis:

Žemli nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme mírně osolenou směsí vajec rozšlehaných s mlékem.
Opláchnutá jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky.
Vhodný pekáč vymastíme jednou třetinou dávky tuku,na dno rozložíme třetinu navlhčených žemlí,na žemle navrstvíme polovinu dávky nakrájených jablek,posypeme je přebranými,opláchnutými a spařenými rozinkami a polovinu krupicového cukru promícháme se skořicí. Na ochucená jablka narovnáme další třetinu žemlí a na žemle zbylou polovinu jablek s cukrem,skořicí a rozinkami. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí.
Žemlovku pokapeme zbylou dávkou rozpuštěného tuku a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova.
Při expedici krájíme žemlovku obvyklým způsobem a sypeme směsí moučkového a vanilínového cukru.


Jít na recept Žemlovka jablková >>