| Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Zvěřina > Zajíc Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Recept na Zaječí paštika

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 04:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3281x / 10x
Přidáno/změněno: 21.6.2017
Kategorie: - Maso - Zvěřina - Zajíc
- Pomazánky - Masové

Inredience:

1 zaječí předek včetně vnitřností (jater,ledvinek)
250 g vepřových jater
20 dkg slaniny či uzeného boku
1 menší cibule
1 vejce
1 v mléce namočená a vymačkaná houska
strouhanka na zahuštění
sůl
koření k vaření masa: pepř celý
nové koření
tymián
jalovec
bobkový list
a paštikové koření: mletý hřebíček
mleté nové koření a pepř
zázvor
muškátový oříšek



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

V čase honů se možná i ve Vaší kuchyni objeví čerstvě střelený „ušák“. Zatímco maso ze zadku je klasicky připravováno „na smetaně“ nebo „na divoko“, předek se hodí na přípravu znamenité paštiky. Jde o recept poněkud pracnější, ale výsledek stojí zato.
Opraný a odblaněný zaječí předek rozdělíme na menší kousky, dáme do tlakového hrnce, podlijeme menším množstvím vody, přidáme bobkový list, několik kuliček pepře, nového koření, 1 kuličku jalovce, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a maso uvaříme (cca 30 min). Maso obereme a na masovém strojku hladce umeleme společně se syrovými vepřovými játry, namočenou žemlí, cibulí a polovinou slaniny. Umletou směs rozmícháme s cca 2 dcl vývaru, ve kterém jsme zajíce dusili, přidáme celé vejce a paštikové koření, podle chuti osolíme. Je-li kašovina příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Zbylou slaninu nakrájíme na kostky a zamícháme do paštiky. Takto vzniklou směs plníme do fólie na přípravu tlačenky, lze však použít i pevnější užší mikrotenový sáček, pevně zavážeme a vaříme ve vodní lázní pomalým varem asi 1 až 1 a 1/2 hodiny. Po vychlazení rozřízneme paštiku podélně, aby získala tvar „srnčího hřbetu“, zabalíme do alobalu a těsně před podáváním krájíme na úhledné plátky.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zaječí paštika:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zajíc
Zajíc cibulář 27.08.
Zajíc na paprice 06.07.
Zaječí paštika 21.06.
Zajíc na víně 03.05.
Myslivecký zaječí guláš 08.06.
Zaječí stehna na víně 15.12.
Zaječí masíčko po Bělehradsku 03.10.
Zaječí tanec 28.01.
Zaječí hřbet se švestkami ve slanině 04.12.
Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou 19.06.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1149s norob)