0,5 kg libového vepřového masa,
olej nebo sádlo na smažení,
marináda:
1 lžíčka soli,
1 lžíčka pepře,
1 lčíce maggi,
1 lžíce worchestru,
2 lžíce hořčice,
2 lžíce solamylu,
2 celá vejce,
3 utřené stroužky česneku.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omyté a osušené maso nakrájme na plátky. Plátky naklepema a obalíme v marinádě, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a ponecháme týden v ledničce uležet.
Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme ostatní přísady.
Uleželé vepřové plátky osmažíme z každé strany na oleji nebo na sádle. Na opečeném mase sa vytvoří z marinády pikantní krusta.
Přílohy: vařené brambory nebo hranolky, chléb,
čerstvá nebo nakládan zlenina,
zeleninové saláty apod.