4 celá vejce
sůl
ocet
cukr
špek nebo uzená slanina
1 větší cibule
sekaná petrželka
pepř mletý
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve si uvaříme vajíčka na tvrdo.Mezi tím si nachystáme sladkokyselý nálev z vody cukru a octa.Ocet múže být i jablečný.Záleží na chuti.Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme buď na slabé půlplátky,nebo na jemné kostičky.Poklademe jí spodní část hlubšího talíře.Potom si připravíme slaninu.Nakrájíme jí na větší kostičky a z prudka krátce osmažíme.Tak aby pustila šťávu a byla lehce křupavá.Mezi tím se nám dodělají vajíčka.Oloupeme je nakrájíme na zhruba 6 půlměsíčků a položíme na talíř.Na předem připravenou cibuli kolem do kola.Z lehka osolíme,opepříme.A polijeme sladkokyselím nálevem.Na vrch poklademe osmaženou slaninu a ozdobíme nasekanou petrželkou.Jako přílohu podáváme světlé,nebo tmavé pečivo,ale stejně tak můžeme podávat vařené brambory.
Doporučuji všem a přeji Dobrou chuť