| FormOffice | Pletení | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Voňavá slaninová vejce


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:22.9.2010

Ingredience:

4 celá vejce
sůl
ocet
cukr
špek nebo uzená slanina
1 větší cibule
sekaná petrželka
pepř mletý

Popis:

Nejprve si uvaříme vajíčka na tvrdo.Mezi tím si nachystáme sladkokyselý nálev z vody cukru a octa.Ocet múže být i jablečný.Záleží na chuti.Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme buď na slabé půlplátky,nebo na jemné kostičky.Poklademe jí spodní část hlubšího talíře.Potom si připravíme slaninu.Nakrájíme jí na větší kostičky a z prudka krátce osmažíme.Tak aby pustila šťávu a byla lehce křupavá.Mezi tím se nám dodělají vajíčka.Oloupeme je nakrájíme na zhruba 6 půlměsíčků a položíme na talíř.Na předem připravenou cibuli kolem do kola.Z lehka osolíme,opepříme.A polijeme sladkokyselím nálevem.Na vrch poklademe osmaženou slaninu a ozdobíme nasekanou petrželkou.Jako přílohu podáváme světlé,nebo tmavé pečivo,ale stejně tak můžeme podávat vařené brambory.
Doporučuji všem a přeji Dobrou chuť


Jít na recept Voňavá slaninová vejce >>