4 telecí řízky
1 cibule
2 pl přepuštěného másla
1 pl mouky
4 pl brandy
250 ml telecího fondu (nebo hovězí vývar)
150 ml smetany
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky cca 1 cm široké. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme 1 pl přepuštěného másla a telecí na něm smažíme cca 5-6 minut. Pak vyjmeme maso z pánve,
zbytek másla přidáme do pánve, rozpálíme a osmahneme na něm cibulku. Zaprášíme moukou a přidáme branky. Zalijeme telecím fondem a necháme projít varem. Pak ještě omáčku vaříme 15 minut na mírném ohni.
Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme, opepříme. Maso asi 5 minut prohřejeme v omáčce. Ozdobíme kouskem zelených bylinek. Jako příloha se hodí divoká rýže.
1 porce: 332 kcal/1394 kJ
30 g bílkovin
20 g tuku
4 g sacharidů