1 ks řasy kombu
2 k.lž. zázvoru
2 k.lž. mořské soli
1/2 kg hovězí zadní
2 ks mrkve
1 ks menší petržele
1 osminka celeru
sojové mléko (tekuté)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso opláchneme a dáme do hrnce. Přidáme asi 2,5 l vody, sůl, zázvor, mořskou řasu Kombu a vaříme asi 2 hodiny až do měkka. Mezitím si nastrouháme celer, petržel a mrkrv a po vychladnutí již vařeného ji přidáme do hrnce a necháme den uležet v chladničce. Po té dáme na plotnu a přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Poté vyjmeme maso a mořskou řasu a zbytek umixujeme. Po důkladném rozmixování přidáma sojové mléko dle chuti.