400g rybího filé (např. z tresky)
sůl
citronová šťáva
sladká paprika
celý kmín
rostlinný olej (lépe olivový)
lžíce másla
150g ajvaru
worcestrová omáčka
estragon
kečup
zelené olivy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kousky filé mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme paprikou,
okmínujeme a necháme chvíli odležet. Na rozehřátém oleji za přidání másla opečeme kousky
ryby z obou stran, přidáme ajvar, podle chuti kečup, ochutíme worcestrem a estragonem a
případně zředíme malým množstvím horké vody nebo zeleninového vývaru. Odkryté asi
15 minut dusíme. Před dokončením přidáme olivy a podáváme s bílým chlebem ev. bagetou.
Příhodná je zeleninová obloha, případně pampeliškový salát s vinným octem.