| Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Rybí filé na dalmatský způsob


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:29.3.2011

Ingredience:

400g rybího filé (např. z tresky)
sůl
citronová šťáva
sladká paprika
celý kmín
rostlinný olej (lépe olivový)
lžíce másla
150g ajvaru
worcestrová omáčka
estragon
kečup
zelené olivy

Popis:

Kousky filé mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou, jemně posypeme paprikou,
okmínujeme a necháme chvíli odležet. Na rozehřátém oleji za přidání másla opečeme kousky
ryby z obou stran, přidáme ajvar, podle chuti kečup, ochutíme worcestrem a estragonem a
případně zředíme malým množstvím horké vody nebo zeleninového vývaru. Odkryté asi
15 minut dusíme. Před dokončením přidáme olivy a podáváme s bílým chlebem ev. bagetou.
Příhodná je zeleninová obloha, případně pampeliškový salát s vinným octem.


Jít na recept Rybí filé na dalmatský způsob >>