800 gr hovězí klížky
1600 gr bílé cibule
20 gr česnek (modrý paličák)prostě kvalitní česnek
5gr mletý kmín
5gr pepř mletý černý
4,5l hovězího vývaru
150gr domácího pomalu vyškvařeného voňavého sádla
kořenovou zeleninu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
klížku očistíme,okrájíme-z tohoto připravíme vývar
ořezané maso a kořenovou zeleninu dáme do studené vody a přivedeme k varu a hned stáhneme oheň a necháme dovařit.
Připravíme si kostičky z klížky do kterých jsme prolisovali česnek a kmín posolíme a opepříme nejlépe den předem(pak to dostane tu báječnou chuť
na domácím sádle osmažíme cibuli do tmava,ale opatrně aby nezhořkla( přidáme vždy trochu teplé vody a zase smažíme tak dvakrát a cibulka je jako fík)
Po té přilijeme vývar a kostky masa,ale nesmíme je potopit a dusíme,až bude maso měkké ddolijeme vývarem a necháme vařit do té doby než začne houstnout.
Potom vyndáme maso na talíře a přes cedník nalijeme vynikající omáčku,
Každý podle chuti si dosolí a dopepří podáváme s chlebíčkem nebo knedlíkem,ale hlavně s pívečkem