| 
     Popis:
     klížku očistíme,okrájíme-z tohoto připravíme vývar 
ořezané maso a kořenovou zeleninu dáme do studené vody a přivedeme k varu a hned stáhneme oheň a necháme dovařit. 
 
Připravíme si kostičky z klížky do kterých jsme prolisovali česnek a kmín posolíme a opepříme nejlépe den předem(pak to dostane tu báječnou chuť 
 
na domácím sádle osmažíme cibuli do tmava,ale opatrně aby nezhořkla( přidáme vždy trochu teplé vody a zase smažíme tak dvakrát a cibulka je jako fík) 
Po té přilijeme vývar a kostky masa,ale nesmíme je potopit a dusíme,až bude maso měkké ddolijeme vývarem a necháme vařit do té doby než začne houstnout. 
Potom vyndáme maso na talíře a přes cedník nalijeme vynikající omáčku, 
Každý podle chuti si dosolí a dopepří podáváme s chlebíčkem nebo knedlíkem,ale hlavně s pívečkem 
   |