Popis:
klížku očistíme,okrájíme-z tohoto připravíme vývar
ořezané maso a kořenovou zeleninu dáme do studené vody a přivedeme k varu a hned stáhneme oheň a necháme dovařit.
Připravíme si kostičky z klížky do kterých jsme prolisovali česnek a kmín posolíme a opepříme nejlépe den předem(pak to dostane tu báječnou chuť
na domácím sádle osmažíme cibuli do tmava,ale opatrně aby nezhořkla( přidáme vždy trochu teplé vody a zase smažíme tak dvakrát a cibulka je jako fík)
Po té přilijeme vývar a kostky masa,ale nesmíme je potopit a dusíme,až bude maso měkké ddolijeme vývarem a necháme vařit do té doby než začne houstnout.
Potom vyndáme maso na talíře a přes cedník nalijeme vynikající omáčku,
Každý podle chuti si dosolí a dopepří podáváme s chlebíčkem nebo knedlíkem,ale hlavně s pívečkem
|