4 - 6 kotlet
Marináda:
3 lžíce oleje
1 lžička hořčice
1 lžička pepře – malá
1 lžička worchestru
2 celá vejce
2 lžičky škrobové moučky
1 lžička kečupu
sůl
2 stroužky česneku
Příloha:
Americké brambory nebo bramb. kaše nebo hranolky
popř. tatarská omáčka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kotletky naklepeme. Mírně je prosolíme – opravdu jen malinko!
Pak si připravíme marinádu. Smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do něj naložíme. Nejlepší je nechat je v nálevu alespoň jeden až dva dny naložené v lednici. Pokud je necháte uležet tři až pět dní budou ještě chutnější !
Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety zprudka opečeme z obou stran.
Jako příloha jsou ideální opečené – tedy americké brambory, hranolky nebo bramborová kaše. Může k tomu být i tatarská omáčka, ale především SALÁT!!!