2 nejlépe vykostěná kolena - zadní
kořeninová zelenina - mrkev,celer,petržel(500 g),cibule
divoké koření,sůl
Na Marinádu:
čerstvé bylinky(rozmarýn nebo tymián)
2 lžíce plnotučné hořčice
černé pivo
pro zpestření můžete přidat i sezam
Příloha:
domácí bílé zelí dušené na světlém pivu
Bramborové noky:
vařené brambory. krupice,vejce, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřová kolena povaříme asi 45 minut v zelenině a divokém koření, poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Připravenou marinádu přelijeme přes vepřová kolínka a pečeme při při nízké teplotě již v předehřáté troubě na 160 stupňů přibližně dalších 45 minut. Při pečení podléváme černým pivem pro zvýranění chuti.
Bramborové noky:Vaříme na mírném ohni v osolené vodě přibližně 8-10 minut.