4 vepřové kotlety po 150 g
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
250 g lišek
2 lžce másla, sůl
1/8 l smetany
1 lžíce sojové omáčky
petržel dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Okraje masa nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Opepřete a potřete olejem.
Houby očistěte, omyjte je a nechte dobře okapat. Máslo rozpusťte na pánvy při střední teplotě, houby restujte asi 2 minuty. Osolte je a opepřete udržujte teplé
Kotlety osolte a na pánvi opečte po obou stranách na rozpáleném tuku za častého obracení. Hotové kotlety přendejte na nahřáté talíře.
Vypečenou šťávu smíchejte se sojovou omáčkou a smetanou a krátce povařte. Přidejte houby a nasekanou petrželku