800 g hovězí kýty
sůl
pepř
hrst čerstvé petržele
1 bobkový list
1 lžičku tymiánových lístků
1 lžíce
dijonské hořčice
5 kuliček jalovce
80 g plátků
dušené šunky
400 g kořenové zeleniny
50 ml oleje
125 ml suchého bílého vina
125 ml hovězího vývaru
mletý pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí zadní omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
Petrželovou nať, bobkový list a tymián jemně nasekáme. Do misky vložíme hořčici, přidáme sekané bylinky, drcené jalovčinky a promícháme. Maso ze všech stran potřeme touto pastou. Na vrchní stranu pečeně pokládeme hustě plátky šunky a vše dohromady pevně svážeme nití.
Na pekáči rozehřejeme olej a maso na něm opečeme.
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po třiceti minutách přidáme k masu očištěnou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vínem a vývarem a dopečeme ještě asi 40 minut doměkka.
Maso vyndáme. Štávu přecedíme. Z pečeně odstraníme nit a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s brambory.