100 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
strouhaná kůra z 1/2 citronu
100 ml mléka nebo smetany
250 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku
400 g švestek
2 lžíce cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Troubu předehřát na teplotu 175°C. Dortovou formu o průměru 26 cm dobře vymazat tukem.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, potom důkladně vmícháme vejce.
Vmícháme citronovou kůru a mléko.
Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme do hmoty. Těsto naplníme do připravené formy a uhladíme.
Švestky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na těsto je položíme slupkou nahoru a lehce vtiskneme.
Švestky posypeme cukrem. Bublaninu pečeme na spodní poloze trouby asi 40 minut.
Bublaninu necháme několik minut odpočinout ve formě, potom opatrně uvolníme okraje a necháme vychladnout.