1 kg vykostěných mořských ryb (filé, sleď) nebo malé rybky (např. grundle)
4 rajčata
3 stroužky česneku
2 dcl bílého vína
1 lžička šafránu
špetka tymiánu
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
sůl, citrón
2 bobkové listy
Já ještě s úspěchem přidávám půl lžičky roztlučených koriandrových kuliček podle středomořského zvyku.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ryby se nakrájejí na kousky, malé rybky (např. grundle se nechají vcelku) opečou se s plátky cibule a česneku na rozpáleném olivovém oleji, přidají se na plátky nakrájená rajčata a všechno koření, zalije se to vodou nebo vývarem a vaří se, až se třetina nebo polovina vody odpaří. Nakonec se přidá víno, dochutí se citrónovou šťávou a baští se s bagetou.