| Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Omalovánky | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Bouillabaise


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:22.12.2009

Ingredience:

1 kg vykostěných mořských ryb (filé, sleď) nebo malé rybky (např. grundle)
4 rajčata
3 stroužky česneku
2 dcl bílého vína
1 lžička šafránu
špetka tymiánu
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
sůl, citrón
2 bobkové listy
Já ještě s úspěchem přidávám půl lžičky roztlučených koriandrových kuliček podle středomořského zvyku.

Popis:

Ryby se nakrájejí na kousky, malé rybky (např. grundle se nechají vcelku) opečou se s plátky cibule a česneku na rozpáleném olivovém oleji, přidají se na plátky nakrájená rajčata a všechno koření, zalije se to vodou nebo vývarem a vaří se, až se třetina nebo polovina vody odpaří. Nakonec se přidá víno, dochutí se citrónovou šťávou a baští se s bagetou.


Jít na recept Bouillabaise >>