Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Boršč po Palečkovsku
|
|
|
| |
Postup přípravy:Ve velkém hrnci (5l), zasmažíme (100 ml oleje) na malé kostičky nakrájené vepřové maso a klobásu, spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř a vegetku. Až bude maso zasmahlé, přidáme zeleninu do polévky, 5 minut ještě smažíme a poté zalijeme 2l vody a přidáme Masox. V této fázi začneme přidávat ostatní zeleninu. Jako první přidáme kysané zelí, rajčatové pyré či protlak, okurky nakrájené na kostičky + 1/2 okurkového láku ze sklenice. Celou tuto směs přivedeme k varu.
V této chvíli byste měli mít polévku slanou dle vašich zvyklostí. Až bude maso poloměkké, přidáme poslední ingredienci - červenou řepu i s celým jejím nálevem. Po 10 minutách vaření ochutnáme - měli byste v konečném výsledku docílit sladkokyselé chuti. Pokud se vám bude zdát polévka nevýrazná, lze ji dochutit přidáním druhé poloviny sklenice nálevu okurek, citronem (octem) a trochou cukru. Míru sladkokyselosti nechám na vás. Pokud se vám bude zdát polévka příž sladkokyselá, pamatujte, že se to dá upravit při servírování. Nebudete do polévky přidávat zakysanou smetanu, nýbrž přidáte šlehačku (kyselost stahuje a zjemňuje chuť).
Až si budete jisti, že je maso dostatečně měkké, polévku zahustěte jíškou.
Přeji dobrou chuť.
Malá poznámka:
Pozor, smetanu přidávejte pouze do talíře připraveného k servírování, nikdy ne do hrnce!
Takto polévka vydrží v lednici i 2-3 dny. A uleželá tak 12 hodin chutná nejlépe.
Možná, že se vám množství polévky bude zdát velké, ale věřte, že já ji takto dělám pro celou čtyř člennou rodinu a ještě se mi nikdy nestalo, že bych byla nucena ji vyhodit.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Boršč po Palečkovsku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/borsc-po-paleckovsku">Recept: Boršč po Palečkovsku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Boršč po Palečkovsku:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
|