| EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Omalovánky |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Recept na Boršč po Palečkovsku

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:30
Počet porcí: 8
Autor:
Zobrazeno/týden: 2131x / 3x
Přidáno/změněno: 15.4.2014
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Masové

Inredience:

500 g vepřového masa na guláš (spíše libovější)
1 klobása
200 g (1/2 pytlíku) mražené zeleniny do polévky Mochovská)
350 g - červené řepy ve sladkokyselém nálevu (krájenou na kostičky)
200 g znojemských okurek ve sladkokyselém nálevu
350 g kysaného bílého zelí
6 lžic rajčatového pyré či protlaku
1 velká cibule
4-5 kostek Masoxu
3 litry vody
kelímek zakysané smetany
100 ml oleje
pepř, 1-2 lžíce vegetky
jíška: 4 vrchovaté pol. lžíce hladké mouky a 300 ml oleje (slunečnicový)
pokud bude třeba dochutit: citron a cukr



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci (5l), zasmažíme (100 ml oleje) na malé kostičky nakrájené vepřové maso a klobásu, spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř a vegetku. Až bude maso zasmahlé, přidáme zeleninu do polévky, 5 minut ještě smažíme a poté zalijeme 2l vody a přidáme Masox. V této fázi začneme přidávat ostatní zeleninu. Jako první přidáme kysané zelí, rajčatové pyré či protlak, okurky nakrájené na kostičky + 1/2 okurkového láku ze sklenice. Celou tuto směs přivedeme k varu.
V této chvíli byste měli mít polévku slanou dle vašich zvyklostí. Až bude maso poloměkké, přidáme poslední ingredienci - červenou řepu i s celým jejím nálevem. Po 10 minutách vaření ochutnáme - měli byste v konečném výsledku docílit sladkokyselé chuti. Pokud se vám bude zdát polévka nevýrazná, lze ji dochutit přidáním druhé poloviny sklenice nálevu okurek, citronem (octem) a trochou cukru. Míru sladkokyselosti nechám na vás. Pokud se vám bude zdát polévka příž sladkokyselá, pamatujte, že se to dá upravit při servírování. Nebudete do polévky přidávat zakysanou smetanu, nýbrž přidáte šlehačku (kyselost stahuje a zjemňuje chuť).
Až si budete jisti, že je maso dostatečně měkké, polévku zahustěte jíškou.

Přeji dobrou chuť.

Malá poznámka:
Pozor, smetanu přidávejte pouze do talíře připraveného k servírování, nikdy ne do hrnce!
Takto polévka vydrží v lednici i 2-3 dny. A uleželá tak 12 hodin chutná nejlépe.

Možná, že se vám množství polévky bude zdát velké, ale věřte, že já ji takto dělám pro celou čtyř člennou rodinu a ještě se mi nikdy nestalo, že bych byla nucena ji vyhodit.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Boršč po Palečkovsku:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Polévky
Kudlovská zelňačka 18.10.
Fazolová polévka na kyselo II. 18.10.
Drožďové knedlíčky - zavářka do polévky 18.10.
Vánoční slovenská zelňačka 10.11.
Zelňačka obědová 10.11.
Česnečka z vody z vařených brambor 24.10.
Špenátová polévka II. 14.08.
Aldova bramboračka 14.08.
Čočková novoroční polévka 14.08.
Polévka pro batole 14.08.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0797s norob)