4 kousky svíčkové, každý asi 170g
černý pepř a sůl
4 lžičky rostlinného oleje
Na česnekové máslo:
100g másla, necháme změknout při pokojové teplotě
2 oloupané a rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1) Nejdříve si připravíme česnekové máslo, na které smícháme v malé misce změklé máslo, česnek a petrželku. Směs umístíme doprostřed papíru na pečení nebo plastové fólie, obalíme jím máslo a vytvoříme váleček o průměru asi 3cm. Oba konce uzavřeme a necháme v lednici 1 hodinu tuhnout.
2) Maso osolíme a opepříme. Ve velké pánvi se silným dnem rozehříváme na středně velkém plameni olej, dokud nezačne kouřit.
3) Maso vložíme do pánve. Polokrvavý steak se bude smažit 2 minuty na jedné a 3 minuty na druhé straně. Dobře propečený steak by měl být hotov za 3, respektive 4 minuty. Doba smažení závisí na tloušťce masa, proto se o míře propečení přesvědčíme malým ostrým řezem do středu jedné porce.
4) Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme je na plátky a před podáváním jím poklademe jednotlivé porce.