600 g bažantích prsou
1 kg hroznového vína
250 ml zakysané smetany
100 g lískových oříšků
500 ml hroznové šťávy
150 g anglické slaniny máslo
olej
sůl,cukr
mleté divoké koření na zvěřinu
brambory na přílohu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bažantí prsa osolíme, okořeníme a prošpikujeme slaninou. Na rozehřátém tuku opečeme a zalijeme hroznovou šťávou. Před dokončením přidáme nahrubo drcené lískové oříšky. Poté si necháme zkaramelizovat cukr, přidáme do něj půlené, pecek zbavené, hroznové víno, které lehce v karamelu obalíme. Prsíčka vyjmeme a do výpeku přidáme smetanu, zredukujeme a podáváme s různě upravenými brambory a se zkaramelizovaným hroznovým vínem.