1/2 šálku sojové omáčky
1/3 šálku vody
1 lžíce hnědého cukru, nebo
1/2 lžíce tekutého medu
3 velké stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžíce octa
1/4 lžičky mletého zázvoru nebo zázvorové omáčky
2 lžíce oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vhodná na nakládání steaků na venkovní grilování
Do této marinády naložíme maso nakrájené na plátky silné cca 2 - 3 cm a necháme uležet cca 24 hodin. Můžeme použít různé druhy masa. Nejosvědčenější je vykostěná vepřová krkovice. Dále je možné použít vykostěnou vepřovou kotletu, z hovězího nejlépe svíčkovou apod. Je možné použít i drůbeží maso, např. kuřecí či krůtí stehna, prsa, křidýlka apod.
Nejlépe je maso grilovat na americkém grilu BARBECUE (lidově řečeno „UFO“ či „MARŤAN“) na dřevěném uhlí cca 3 - 4 minuty z každé strany.