| Rybář | EET Účtenky | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Omalovánky | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Domácí účto | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Japonská originál marináda „TERIYAKI“


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2013

Ingredience:

1/2 šálku sojové omáčky
1/3 šálku vody
1 lžíce hnědého cukru, nebo
1/2 lžíce tekutého medu
3 velké stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžíce octa
1/4 lžičky mletého zázvoru nebo zázvorové omáčky
2 lžíce oleje

Popis:

Vhodná na nakládání steaků na venkovní grilování

Do této marinády naložíme maso nakrájené na plátky silné cca 2 - 3 cm a necháme uležet cca 24 hodin. Můžeme použít různé druhy masa. Nejosvědčenější je vykostěná vepřová krkovice. Dále je možné použít vykostěnou vepřovou kotletu, z hovězího nejlépe svíčkovou apod. Je možné použít i drůbeží maso, např. kuřecí či krůtí stehna, prsa, křidýlka apod.

Nejlépe je maso grilovat na americkém grilu BARBECUE (lidově řečeno „UFO“ či „MARŤAN“) na dřevěném uhlí cca 3 - 4 minuty z každé strany.


Jít na recept Japonská originál marináda „TERIYAKI“ >>