         
 
  
     | 
    
    Recept na Kančí se šípkovou omáčkou
     | 
     | 
      | 
   
 
    |  |   
     Postup přípravy:Kančí kýtu nebo plec naložíme na 1-2 dny do mléka a necháme v lednici odležet. 
Cibuli nakrájíme na kostičky, a na polovině másla a oleje snažíme, až zezlátne. Potom přidáme polovinu na kostky nakrájené slaniny. Druhou polovinou slaniny prošpikujeme maso. Maso naprudko blanšírujeme na cibuli a slanině, až se zatáhne. Potom ho vyndáme a necháme stranou. 
Do výpeku přidáme zbytek másla a oleje a osmažíme na ní mrkev, až začne sklovatět. Přidáme šípkovou zavařeninu, za stálého míchání jí necháme rozpustit a spojit s mrkví. 
Potom podlejeme vodou, přidáme víno, rum, koření a maso. Dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky. 
Podáváme s karlovarským, popřípadě houskovým knedlíkem. 
    
   | 
  Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kančí se šípkovou omáčkou, zkopírujte si následující kód:
   |  | 
   
   | 
  | 
  <a href="http://www.varimerecepty.cz/kanci-se-sipkovou-omackou">Recept: Kančí se šípkovou omáčkou</a>
  
   |   
   |  | 
   
   |  |  |   
    
   
  
     Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kančí se šípkovou omáčkou:
     
   
   
        
  
                 
            
     |