500 g těstovin (vrtule)
750 g mletého masa (libovější)
1 velká cibule
350 g kečupu
150 g šunky nebo anglické slaniny (nemusí být)
250 g šlehačky
150 g tvrdého nastrouhaného sýra
sůl, pepř, mletý kmín, paprika, olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, spíš méně a scedíme.
Na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, přidáme všechno koření, množství podle chuti. Chuť masa by měla být výraznější. Do většího pekáčku vymazaného trochou oleje nasypeme vrstvu těstovin (zhruba polovinu), na to dáme všechno mleté orestované maso, posypeme na kostičky nakrájenou šunkou, cibulí a zalijeme kečupem.Na to nasypeme zbytek těstovin, postrouháme tvrdým sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme cca 1/2 hodiny až je sýr zlatavý