
|
Recept na Zámecký ořechový likér
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Jedná se o zpracování nezralých ořechů trhaných nejlépe „od sv. Jána do Jakuba. 30 nezralých ořechů nakrájíme na osminky a namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vodu slijeme, ořechy dáme do láhve a přelijeme 1l dobré žitné kořalky. Láhev postavíme na 40 dnů na slunné místo.
Poté kořalku slijeme do jiné láhve a uchováváme v chladnu.
Na ořechy nalijeme znovu 0,5 l žitné kořalky a 1/8 čistého lihu, přidáme 5 celých hřebíčků, kousek celé skořice, 5 koleček kandované pomerančové kůry, kousek puškvorce, kousek máty, větvičku pelyňku a 0,5 kg cukru rozvařeného v 0,5 litru vody. Láhev opět na 3 týdny postavíme na slunné místo.
Nakonec kořalku s ořechů slijeme, smícháme s prvním likérem a dobře promícháme. Přecedíme přes čistou plátěnou utěrku, nalijeme do láhví, zazátkujeme a uchováme v chladnu.
Šetrné hospodyňky mohou zbylé ořechy podle potřeby použít kupříkladu do bábovek nebo do bílkových chlebíčků. Doba přípravy : 61 dní.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zámecký ořechový likér, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zamecky-orechovy-liker">Recept: Zámecký ořechový likér</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zámecký ořechový likér:

|