800 g vepřové panenky
sůl a černý pepř
100 g anglické slaniny
olivový olej
10 g hladké mouky
200 ml vody
100 ml bílého vína
1 ks Natur bujon hovězí
200 g baby karotky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme párátkem, aby na špalíku dobře držela. Na rozehřátém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou a vínem. Přidáme bujon a baby karotku a přivedeme k varu. Vše přelijeme přes maso do zapékací misky a vložíme pod gril, předem vyhřátý na 250 °C. Zapékáme cca 8 minut. Servírujeme s měsíčky brambor s petrželkou.