|  
 
 | 
  
    |  | Recept na Špekové knedlíky II. |  |  |  |  | 
 Postup přípravy:
 Cibulku s anglickou slaninou nakrájíme na drobno a dáme na pánev pomalu restovat na kapce oleje do růžova. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky asi tak 1x1cm, dáme je do mísy a zakapeme 1dl mléka. Zlehka promícháme, přidáme vejce, vychladlou slaninu s cibulí, hrstku nadrobno nasekané naťe z jarní cibulky nebo kudrnku, špetku pepře a na špičku nože muškátu. Promícháváme zlehka rukou(nehněteme, aby sme uplně nerozmačkali kostky z rohlíků), podle potřeby přidáváme mléko. Hmota musí držet pohromadě ale nesmí být mazlavá. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dochutíme pepřem a muškátem. Necháme 5 minut odpočinout, ještě jednou promícháme a děláme koule o průměru asi 5-7cm. Nejlépe se koule formmují pokud si ruce budete máčet vlažnou vodou. Snažte se, aby nikde nezůstala prasklina jinak se knedlík rozpadne. "ŠPEKÁČE" vaříme v páře 20 minut. Lze je uvařit i jako klasický knedlik, tak že vyválenou šíšku obalíme freš folii (5 vrstev), zabalíme a utáhneme jako bonbon. Vaříme ve vroucí vodě 25-30min podle velikosti .......  Před servírováním krájíme koule na půlky nebo necháváme celé.Skvěle nahradí houskový knedlík u vepřa-zela,guláše i pečené kachny. 
 
  |  | Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Špekové knedlíky II., zkopírujte si následující kód: |  |  
  |  | | <a href="http://www.varimerecepty.cz/spekove-knedliky-ii">Recept: Špekové knedlíky II.</a> | 
 |  |  
  |  |  |  | 
 
  Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Špekové knedlíky II.:
 
 
  
 |