|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|
Recept na Kvašené šlapané zelí
|
|
|
| |
Postup přípravy:Příprava:
Zelí nakrouháme. Vložíme vše do vany a prosypeme solí, kmínem,pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí. Necháme odležet asi tak 2 hodiny.
Potom zelí řádně promícháme a řádně (se sítkem ve výlevce) prošlapeme ve vaně. Vymačkáme v rukách a můžeme postupně nakládat do soudku či sklenic.
Na dno rozložíme vinné listy a pár „křenů“. Na ně postupně po částech klademe zelí, které prokládáme jablíčky a malou cibulkou.
Když je nádoba plná,vložíme na zelí prkénko či talíř (dle nádoby) a zatížíme čistě vypraným neutrálním kamenem (žula,křemen). Zalijeme čistou osolenou vodou studenou vodou a necháme v teple asi 14 dní kvasit.
Po vykvašení je možno zelí vybrat a nacpat do sklenic a 20 minut sterilizovat.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Kvašené šlapané zelí, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kvasene-slapane-zeli">Recept: Kvašené šlapané zelí</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Kvašené šlapané zelí:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Zavařování a konzervace
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|