5 vajec
10 dkg cukru
3 lžíce kakaa
alobal ve velikosti plechu
olej na potření alobalu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků a cukru, vešleháme kakao a nakonec přimícháme žloutky.
Na plech dáme alobal a potřeme ho olejem (ne ztužený tuk, ne máslo - obojí při chladnutí ztuhne).
Na alobal rovnoměrně o celém plechu rozprostřeme kakaovou hmotu a dáme péci. Během pečení sledujeme,
nesmí "uschnout". Zkoušíme dlaní, když už se nelepí povrch na ruku a jde lehce od kraje nadzvednou, rychle
s plechem do chladu.
Než to úplně vystydne, ušleháme jednu šlehačku bez cukru (nanejvýš se ztužovačem). Ušlehanou šlehačku
rozhrneme na upečené těsto, které jsme i s alobalem přemístili na stůl. Opatrně po délce zarolujeme.
Je to výtečný moučník!