30 dkg vařených brambor
1/2 kg hrubé mouky
1/2 l mléka
1 kostka droždí
3 vejce
6-8 stroužků česneku
1 dl oleje
majoránka, sůl, salám nebo uzené maso
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Droždí dáme do vlažného mléka.
Do misky nastrouháme nebo prolisujeme vařené brambory, přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme kváskem a dobře těsto promícháme. Majoránku a sůl přidáváme dle chuti.
Těsto pak vylijeme do vymaštěného pekáče vysypaného strouhankou a necháme 30-35 min. v teple kynout. Poté pečeme 45 min. při teplotě 180-190°C.
Já osobně dávám do těsta hrst majoránky, nechávám kynout v el. troubě zapnuté na minimum cca 50°C a poté nastavuji teplotu na pečení.