2 cupy rýže ( odměrka = cca 2dc)propláchuté nejlépe Basmati
4 PL oleje
2 bobkové listy
6 hřebíčků
6 zrnek pepře
2,5 cm celé skořice
2 lžičky římského kmínu
3 cupy vody (teplé)
sůl
hrst rozinek namočených do vařící vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V tlakovém hrnci rozpálíme olej
cca 3 min v něm orestujeme veškeré koření
přidáme rýži a další 3 min restujeme
zalijeme osolenou vodou
hrnec uzavřeme a vaříme 3 minuty (měřeno od začátku točení venitlu resp. dosažení nastaveného tlaku)
po 3 minutách stáhneme z ohně a necháme 5 minut přirozeně chladnout
po 5 min odpustíme zbylou páru - opatrně otevřeme hrnec - a rýži vidličkou promícháme a necháme"odpářit" - přisypeme zcezené rozinky a zamícháme.