odřezky a kosti ze zvěřiny
5 hrnků vody
3 zrnka pepře
3 kuličky nového koření
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 hrnku čerstvých hub
1 silnější plátek uzeného sýra
1/2 hrnku nakrájené kořenové zeleniny
1 lžíce sádla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso a kosti vložíme do studené vody, přidáme pepř, nové koření, sůl, celou cibuli a celé stroužky česneku.
Vaříme, až je maso měkké. Polévku přecedíme. Maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je zpět do vývaru. Houby nakrájené na plátky a zeleninu na kostičky osmahneme na sádle, přidáme do polévky a ještě krátce vaříme. Do hotové polévky zamícháme strouhaný sýr.