Marináda:
na 1 kg ryb 1 l vody
0,3 l 8%octa
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
2 cibule
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
malou sklenici sterilovaného zelí
2 kyselé okurky
Větší bílé ryby(cejn,podoustev,tloušť)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ryby vykostíme, necháme celé půlky ryb a naložíme na 4 hodiny do 8% osoleného octa.Abychom ušetřily ocet ryby pečlivě naskládáme do nádoby.Mezitím uvaříme marinádu.
Větší poloviny ryb položíme na prkénko naplníme kořenovou zeleninou,cibulí,zelím a okurkou.Zavineme a zajistíme párátkem.Takto upravené ryby necháme několik dní v marinádě.Kosti změknou a ryba se jí celá.