kuskus
červená a zelená paprika
3 rajčata
půlka pórku
cibule
2 stroužky česneku
hotová tomatová omáčka s olivami
zakysaná smetana
provensálské bylinky
kousek balkánského sýru
pár plátků uzeného sýru
vegeta bez glutamanu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
cibulku usmažte do zlatova. Vložte ji do zapékací misky a naskládejte na ni na kousky nakrájenou červenou i zelenou papriku. Pokračujte s na plátky nakrájenými rajčaty a posypejte je vegetou bez glutamanu. Na ně nasypte tenkou (zhruba půlcentimetrovou) vrstvu kuskusu. Zalejte ho hotovou omáčkou s olivami a znovu na ni nasypejte přibližně stejnou vrstvu kuskusu. Ten pak hustě přikryjte nakrájeným pórkem.
Nastrouhejte balkánský sýr, smíchejte ho se zakysanou smetanou, rozmačkaným česnekem a provensálskými bylinkami. Dobře promíchejte. Tuto hmotu pak rozetřete na směs v misce. Nahoru položte plátky uzeného sýru, misku přikryjte pokličkou nebo alobalem a dejte zhruba na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.