1 dlouhý bílý chléb nebo silnější bageta
veka apod.
máslo
lisovaný česnek
plátky šunky (uzeného masa salámu) a sýra
sekaná zelená petrželka nebo pažitka
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
chléb (bagetu, veku) příčně nakrájíme asi do tří čtvrtin (nedokrojíme úplně),
lehce rozevřeme, vždy jednu stranu potřeme směsí másla, soli, lisovaného česneku a pažitky nebo petrželky a vložíme plátek šunky a plátek sýra.
zabalíme do alobalu a zprudka zapečeme ve vyhřáté troubě. z hotového (ještě teplého) chleba sejmeme alobal a rozdělíme na jednotlivé porce.
poznámka: chléb můžeme plnit nebo mazat na různý způsob například třenou nivou a sekaným pórkem nebo taveným sýrem s bazalkou,
křenovou smetanou a sekanou šunkou apod. hotový chléb můžeme ještě také podle chuti polít kečupem nebo dresinkem podle své chuti