| DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Recepty doma | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Pomazánky Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Zaječí paštika

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 04:00
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 3300x / 5x
Přidáno/změněno: 21.6.2017
Kategorie: - Maso - Zvěřina - Zajíc
- Pomazánky - Masové

Inredience:

1 zaječí předek včetně vnitřností (jater,ledvinek)
250 g vepřových jater
20 dkg slaniny či uzeného boku
1 menší cibule
1 vejce
1 v mléce namočená a vymačkaná houska
strouhanka na zahuštění
sůl
koření k vaření masa: pepř celý
nové koření
tymián
jalovec
bobkový list
a paštikové koření: mletý hřebíček
mleté nové koření a pepř
zázvor
muškátový oříšek



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

V čase honů se možná i ve Vaší kuchyni objeví čerstvě střelený „ušák“. Zatímco maso ze zadku je klasicky připravováno „na smetaně“ nebo „na divoko“, předek se hodí na přípravu znamenité paštiky. Jde o recept poněkud pracnější, ale výsledek stojí zato.
Opraný a odblaněný zaječí předek rozdělíme na menší kousky, dáme do tlakového hrnce, podlijeme menším množstvím vody, přidáme bobkový list, několik kuliček pepře, nového koření, 1 kuličku jalovce, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a maso uvaříme (cca 30 min). Maso obereme a na masovém strojku hladce umeleme společně se syrovými vepřovými játry, namočenou žemlí, cibulí a polovinou slaniny. Umletou směs rozmícháme s cca 2 dcl vývaru, ve kterém jsme zajíce dusili, přidáme celé vejce a paštikové koření, podle chuti osolíme. Je-li kašovina příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Zbylou slaninu nakrájíme na kostky a zamícháme do paštiky. Takto vzniklou směs plníme do fólie na přípravu tlačenky, lze však použít i pevnější užší mikrotenový sáček, pevně zavážeme a vaříme ve vodní lázní pomalým varem asi 1 až 1 a 1/2 hodiny. Po vychlazení rozřízneme paštiku podélně, aby získala tvar „srnčího hřbetu“, zabalíme do alobalu a těsně před podáváním krájíme na úhledné plátky.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zaječí paštika:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Pomazánky
Pomazánka ze šneků 18.10.
Pomazánka typu co dá lednička 24.10.
Jednoduchá pomazánka z Luncheon Meat Pork 13.12.
Hermelínová pomazánka s česnekem II. 26.10.
Pikantní brynza 04.10.
Vlašák na chlebíčky 04.10.
Pomazánka s droždím 25.07.
Bulharská pomazánka II. 25.07.
Ďábelská pomazánka na topinky 25.07.
Tvarohová pomazánka s Nivou II. 18.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0957s norob)