4 bílky
špetka soli
350 g mletých vlašských ořechů
400 g cukru
250 g mletých lískových oříšků
cukr na vyválení
250 g moučkového cukru
4 lžíce třešňovice
40 půlek vlašských ořechů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z bílků se solí ušlehejte sníh.Postupně přidávejte cukr a ušlehejte do tuha.Odeberte 2 lžíce sněhu k přípravě polevy.Sníh dobře promíchejte s ořechy, vyválejte na cukru do tloušťky 1cm a formičkou s vlnitým okrajem vykrojte kolečka o průměru 3cm.Plech vyložte papírem na pečení nebo jej vymastte a vysypte moukou.Kolečka položte těsně vedle sebe.Sušte v místnosti,upečte.Polevu umíchejte ze sněhu,prosátého moučkového cukru a třešňovice a kolečka potřete.Vlašské ořechy přitlačte řeznou plochou do polevy.Nechte zaschnout,uložte ve vrstch do plechové dózy. Z této dávky dostaneme cca 40 ks.